Bolnica Berane

Kontakt

Opšta Bolnica Berane Adresa: Svetog Save 33 Telefon: 051/230-630, 230-632, tel-fax: +382 51 231-873


Da li ste zadovoljni pruženim uslugama u Opštoj bolnici Berane
 

Savjeti ljekara

Confessions of a Shopaholic
Posjetite stranicu na kojoj možete naći korisne savjete za Vaše zdravlje. Detaljnije...

Ministar svečano pustio u rad novi skener

novi skener - bolnica 1 copy

Vlada Crne Gore i Ministarsvo zdravlja obezbijedili su sredstva za kupovinu novog skenera vrijednog 330.000 eura za potrebe Opšte bolnice Berane koji je 7. decembra 2018. zvanično pustio u rad ministar dr Kenan Hrapović. Zahvaljujući ovoj investiciji smanjiće se liste čekanja i znatno unaprijediti usluge Radiologije Opšte bolnice Berane koja opslužuje stanovništvo šest opština na sjeveru Crne Gore: Berana, Andrijevice, Plava, Gusinja, Rožaja i Petnjice. 

ado_3685 copy

 ado_3691 copy

Svečanosti su prisustvovali direktor RFZO Sead Čirgić, predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić i direktorka ZU Dom zdravlja "Dr Nika Labović" Berane dr Zuhra Hadrović.

 ado_3718 copy

ado_3795 copy

novi skener - bolnica 2 copy

 

Donacija Hipotekarne banke Opštoj bolnici Berane

Saopštenje za javnost 

Hipotekarna banka, prepoznata po svojim aktivnostima društvene odgovornosti, je u cilju stvaranja boljih uslova liječenja, njege i boravka u zdravstvenim ustanovama, donirala najsavremeniji CTG aparat Odjeljenju za akušerstvo i ginekologiju Opšte bolnice Berane.

 

''Želim da se zahvalim Hipotekarnoj banci koja je prepoznala potrebe zajednice u kojoj posluje. A potrebe zajednice najizraženije su upravo u ustanovama u kojima se ljudi liječe, posebno na odjeljenjima gdje nastaje novi život. Hipotekarna banka je donirala najsavremeniji prenosni CTG aparat tj. fetalni monitor za praćenje razvoja i dijagnostiku fetusa Odjeljenju za akušerstvo i ginekologiju, a pozivamo i ostale subjekte u društvu da slijede njihov primjer'', naglasio je direktor Opšte bolnice Berane dr. Budimir Dabetić.

 

Ovim činom Hipotekarna banka je pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja ima razumijevanja, volje i želje da podrži zdravstveni sistem i zajednicu u kojoj posluje i pripada.

 

Direktor filijale Hipotekarne banke u Beranama, Rade Novović istakao je:

''Ova donacija potvrđuje kontinuirano nastojanje Hipotekarne banke da dugoročno poboljša uslove liječenja u medicinskim ustanovama širom Crne Gore, pa će uz pomoć ovog najsavremenijeg aparata naši budući najmlađi građani imati još bolju dijagnostiku a time i brzu i adekvatnu njegu u okviru ove institucije. Ponosni smo da smo u prilici da sam čin rađanja djeteta majkama iz Berana bude što mirniji''.

 

            hb donacija ctg                                          hb donacija ctg 2

  Da podsjetimo, u prethodnom periodu, u oblasti zdravstva, Hipotekarna banka je krevetima opremila novootvoreno odjeljenje bolnice Danilo I na Cetinju, učestvovala u nabavci najsavremenijih ambulantnih vozila za Dom zdravlja Podgorica i Urgentni centar KBC-a, učestvovala u kupovini defibrilatora za Dom starih u Bijelom Polju i dr.

 

Smjernice za farmakoterapiju opijatskih zavisnika

17.07.2018 god.

  Ministarstvo zdravlja dostavilo je Smjernice za farmakoterapiju opijatskih zavisnika BUPRENORFINOM, koje su u odnosu na smjernice iz 2017god. inovirane.

  Razlog donošenja novih smjernica je što su u predhodnom periodu postojale određene nedoumice u inplementaciji istih.Smjernice su usaglašene sa doktorima-psihijatrima Klinike za psihijatriju Kliničkog centra Crne Gore i Specijalne bolnice Dobrota i mozete ih preuzeti ovdje

 
Strana 3 od 11
Nalazite se ovde: Naslovna