Bolnica Berane

Kontakt

Kliničko - bolnički centar Berane Adresa: Svetog Save 33 Telefon: 051/230-614, 069/156-158, tel-fax: +382 51 231-873 Kontakt osoba: OLGICA PETRIĆ


Savjeti ljekara

Confessions of a Shopaholic
Posjetite stranicu na kojoj možete naći korisne savjete za Vaše zdravlje. Detaljnije...

Dječje odjeljenje

El. pošta Štampa PDF

Služba pedijatrije organizovana je na nekoliko nivoa: Stacionarni dio za liječenje djece do navršenih 16 godina života, u kojem se hospitalizuju djeca iz 6 regionalnih opština, koji je kapacitetea 20 ležajeva, opremljen je sa 3 monitora za praćenje vitalnih parametara, infuzomatima i drugom potrebnom opremom za hitno zbrinjavanje i liječenje djece.

Odjeljenje za novorođenčad koje od 2000. godine funkcioniše po principu Baby friendly programa, što znači da su novorođenčad od rođenja do izlaska iz porodilišta 24 časa uz majku, uz svu potrebnu obuku majki, podršku i promovisanje dojenja i njege novorođenčadi.

Raspolažemo i jedninicim neonatalne intenzivne njege koja je opremljena savremenim inkubatorima, foto lampama, bilibedom, infuzomatima, perfuzorima, pulsnim oksimetrima, bilirubinometrom i ostalom neophodnom opremom, u kojoj se zbrinjavaju novorođenlad kojima je potrebno liječenje. Imamo i savremeni transportni inkubator za transport ugrožene novorođenčadi u neonatalnu intenzivnu jedinicu većeg nivoa. 

Svakodnevno radi i ambulantni dio službe gdje se obavljaju specijalistički pedijatrijski pregledi, kao i pregledi dječijeg nefrologa uz potpunu konsultativnu podršku kolega drugih specijalnosti. 

O zdravlju naših pacijenata brine tim stalno zaposlenih pedijatara:


Dr NADA RADEVIĆ

spec. pedijatar - Načelnik Dječijeg odjeljenja

Dr LJILJANA VUKOVIĆ

spec. pedijatar, subspecijalista nefrolog

Dr LJUBICA LJUBIĆ

spec. pedijatar

Dr ELVIS OMERAGIĆ

spec. pedijatar

Dr MARIJA MARSENIĆ

spec. pedijatar


Dr ĐULA EROVIĆ

ljekar na specijalizaciji

Kao i naš tim stručnih i posvećenih medicinskih sestara.

DJECJE-ODJELJENJE

 
Nalazite se ovde: Naslovna ORGANIZACIJA ODJELJENJA I SLUŽBE BOLNICE Odjeljenja Dječje